Dva mladiství oloupili dva mladé kluky. Jeden z nich lupiče pronásledoval

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

HAVÍŘOV/ČESKÝ TĚŠÍN – Mladiství lupiči okradli dva mladé kluky. Ukradli jim peníze a mobily. Jeden okradený se nechtěl svého mobilního telefonu jen tak vzdát, a oba lupiče začal pronásledovat. Situace se bohužel zkomplikovala v momentě, kdy okradený pachatele doběhl. Obě loupeže od sebe dělily jen dva dny.

Ve čtvrtek 5. května si po půlnoci vyhlédli v Českém Těšíně mladého kluka, kterého pod pohrůžkou násilí chtěli oloupit o peníze. „Poškozený chtěl z místa odejít, ale jeden z pachatelů jej měl napadnout, povalit na zem a do ležícího ještě kopnout. Poté, co jej držel na zemi, ho jeho spolupachatel prohledal a odcizil mu mobilní telefon,  peněženku s doklady a platební kartou,“ popisuje mluvčí policie Daniela Vlčková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výrostkům to nestačilo a další loupežné přepadení spáchali v sobotu 6. května v Havířově. Za svou oběť si vybrali mladíka, který právě nastupoval do vlaku. Z kapsy kalhot mu vytáhli telefon a dali se s ním na útěk. Majitel telefonu však zřejmě nechtěl připustit, že by o mobil přišel, a tak se za nimi rozběhl, ve snaze získat svůj telefon zpět. Situace se bohužel obrátila ve chvíli, kdy je doběhnul. „Jeden z lupičů vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání peněz, což poškozený v obavě o svůj život učinil,“ doplnila Vlčková.

Policisté z Havířova a Ostravy rozjeli velké pátrání, až se jim podařilo mladistvé chytit. Mladiství přepadení kluků brali na lehkou váhu a s kriminalisty nespolupracovali. Kriminalisté je koncem minulého týdne obvinili z loupeže a a provinění neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí jim poloviční trest, tedy až pět let ve vězení.