Chtěli si urychlit cestu domů? Čtyřkolku se kluci pokusili ukrást hned dvakrát, ale chytili je

Foto: PČR

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zřejmě si chtěli urychlit cestu domů, když na oplocené zahradě na Frýdecko-Místecku, uviděli zaparkovanou čtyřkolku. Dva mladiství kluci se ji hned dvakrát pokusili ukrást. Při druhém pokusu už je chytili policisté, a tak se jim jejich možný záměr nezdařil.

Čtyřkolku se minulý týden v noci pokusili ukrást dva hoši ve věku 15 a 16 let. „V domnění, že k jejímu nastartování nepotřebují klíče, se ji měli pokusit odtáhnout ze zahrady na cestu. Při tom je však vyrušila majitelka, která je okřikla, a chlapci z místa utekli s prázdnou,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jejich touha projet se na čtyřkolce byla zřejmě opravdu obrovská, protože se na místo vrátili o hodinu později. Vydal se pro ni starší hoch a mladší čekal před plotem. Chlapce, který však pro stroj vklouznul na zahradu, načapal majitel domu. Druhého mladíka, který na svého kumpána čekal, zadržela přivolaná hlídka. „Jak policisté poté zjistili, starší z hochů byl na útěku z výchovného ústavu,“ doplnila Kubzová. 

Třinečtí kriminalisté oba výtečníky obvinili z provinění neoprávněné užívání cizí věci ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody, za což jim vzhledem k jejich věku hrozí trest poloviční, tedy až jeden rok.