V Břidličné hořel sklad. Černý kouř se linul ze sklepa a o překvapení nebyla nouze

Foto: HZS MSK

BŘIDLIČNÁ – K poměrně nečekanému a rozsáhlému požáru vyjelo šest hasičských jednotek. V Břidličné hořel sklad. Při příjezdu jednotky viděly, že ze sklepa vychází černý kouř, a že se budou muset vydat hasit tímto směrem.

Požár sklepních prostor skladu vypukl v půl deváté večer v pondělí 29. května. Vyjely ho hasit jednotky hasičů ze stanice v Bruntálu a Rýmařově, spolu s nimi zasahovaly i dobrovolné jednotky z Břidličné, Bruntálu a Rýmařova. U požáru byli samozřejmě také hasiči firmy, které sklad patří.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči nelenili a okamžitě v dýchací technice a s termokamerou vběhli do sklepních prostor, odkud se černý kouř šířil. „Použili jeden vodovodní proud a hledali ohnisko požáru,“ sdělila mluvčí hasičů Kamila Langerová.  Ohnisko požáru našli do pěti minut, ovšem čekalo je jiné překvapení. Jak zjistili, ve sklepě hořel olej a kabeláž. Museli neprodleně k hašení použít pěnu. Během náročného zásahu ochlazovali další čtyři nádoby s olejem. Požár je tak zaměstnal na další hodinu a půl. Příčina není zatím známá. Naštěstí se nikdo nezranil a škoda je předběžně 900 tisíc korun.