VIDEO: Po loupežném přepadení zlatnictví začal odhazovat svršky do křoví. Psa tím nenapálil

Foto: PČR

KOPŘIVNICE – Pěkně vyděšená musela být obsluha kopřivnického zlatnictví. Do prodejny vešel neznámý maskovaný muž, a s nožem v ruce požadoval vydání hotovosti. Obsluha uvedla, že peníze nemá, a tak se pachatel rozhodl ukrást šperky v hodnotě 420 tisíc korun a utéct s nimi.

Při útěku se chtěl zbavit zřejmě důkazů, a tak se rozhodl, že svrchní část oblečení i nůž odhodí do křoví. K vyloupení mělo dojít v polovině května 2023. Policisté obvodního oddělení v Kopřivnici, kriminalisté i strážníci a pes Alexandr spojili síly a po pachateli začali pátrat. Našli ho za pouhý jeden den a věci, které při útěku z loupežného přepadení odhodil, v křoví vyčmuchal čtyřnohý pomocník Alexandr.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lupič nejenže ukradl drahé šperky, ale způsobil další škody za 10 tisíc korun. „K činu se jedenatřicetiletý muž doznal. Kriminalistům uvedl, že důvodem jeho jednání byly dluhy, které nedokázal splatit, a tak se rozhodl opatřit si peníze na jejich uhrazení tímto způsobem. Po spáchání daného skutku odjel do Ostravy, kde šperky prodal,“ sdělila komisařka Pavla Procházková. Získal za ně 60 tisíc korun.

Z této částky pak uhradil své nesplacené závazky a zbylé peníze utratil. Kriminalisté všechny cennosti zajistili a vrátí je majiteli zlatnictví. Muž je obviněný z loupeže a hrozí mu až deset let ve vězení. V současné chvíli je recidivista ve vazbě. V minulosti již seděl celkem desetkrát, a to právě za majetkovou trestnou činnost.

Video: PČR

Foto: PČR
Foto: PČR
Foto: PČR