VIDEO: Zadrželi distributora pervitinu a marihuany. Pomohl i pes

Foto: PČR

HAVÍŘOV – Kriminalistům z Havířova se podařila skvělá věc. Chytili jedenačtyřicetiletého distributora marihuany a pervitinu. Na jeho chycení se podílel i psovod se psem.

Policisté začali s vyšetřováním, které na konci května přineslo své ovoce. Uniformovaným ze zásahové jednotky se totiž distributora podařilo zadržet. Muž se zrovna nacházel v taxíku a uniformovaní na auto namířili zbraň, aby bylo jasno, kdo proti němu stojí.

Video: PČR

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pachatel měl podle policie po dobu nejméně jednoho a půl roku distribuovat v Havířově a okolí pervitin, a také vyrobit kilo marihuany. Při  prohlídkách se policistům podařilo zajistit krystalickou látku, marihuanu a různé komponenty používané k distribuci drog. „Dále policisté zajistili finanční hotovost, odcizené jízdní kolo a další věci pocházející z výnosu trestné činnosti,“ sdělila mluvčí policie Daniela Vlčková.

Prohlídek se zúčastnil také policejní psovod se psem, specialista na vyhledávání drog a znalec z odboru kriminalistické techniky a expertiz, který následně zajištěné věci podrobí odbornému zkoumání.

Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými, psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí pobyt ve vězení od 1 do 5 let.

Foto: PČR

Foto: PČR