Jedete do ostravské ZOO a bojíte se, že nezaparkujete? Nemusíte! Nový parkovací dům má 195 míst

Foto: Lukáš Kaboň

OSTRAVA – Ostravská zoologická zahrada a botanický park se těší významnému zájmu návštěvníků. Nemalý počet návštěvníků k zoo přijíždí automobily, a tak město muselo začít současnou kapacitu parkování řešit. Nicméně lidé už se nemusí bát, že by neměli kde zaparkovat. Od června lidé mohou využít parkování v nově vybudovaném parkovacím domě, kde je místo pro 195 vozidel. Parkovací dům je dvoupodlažní, včetně možnosti parkování na střeše. Objekt stojí mezi stávajícím dolním a horním parkovištěm u ZOO.

Součástí stavby jsou toalety, včetně těch bezbariérových. Vznikly také nové pěší cesty v areálu zoo i nové osvětlení. Úpravou prošla i stávající parkoviště, přičemž parkoviště P3 dělníci pokryli novým asfaltovým povrchem a opatřili vodorovným dopravním značením. „Část návštěvníků do Ostravy přijíždí  z jiných regionů či ze sousedního Polska a k dopravě, na rozdíl od Ostravanů, kteří k cestě často využívají prostředků MHD, volí automobily,“ vysvětlil Jan Dohnal, primátor města. V parkovacím domě je i kolárna pro dvacet kol, a mohou v něm zaparkovat také dva elektromobily.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Loňský rok byl pro ZOO rokem rekordním, návštěvnost dosáhla 606 735 lidí. Stavělo se od června 2022 do května 2023. Náklady činily 140 milionů.

Foto: Lukáš Kaboň
Foto: Lukáš Kaboň
Foto: Lukáš Kaboň
Foto: Lukáš Kaboň
Foto: Lukáš Kaboň