Oslavy Dne vzniku samostatného Československa v Olomouci ukončí tradiční lampionový průvod

OLOMOUC – Oslavy Dne vzniku samostatného Československa proběhnou pochopitelně také v krajském městě. Kladení věnců k pomníku TGM je v Olomouci naplánováno v pátek 28. října dopoledne, odpoledne proběhne hudební program na Horním náměstí a oslavy završí tradiční lampionový průvod zakončený ohňostrojem. Pozor, trasa lampionového průvodů i místo pro ohňostroj jsou letos jiné, než v předchozích letech, a to z důvodu množství dopravních omezení ve městě. 

Oslavy Dne vzniku samostatného československého státu začnou v Olomouci v pátek 28. října už v 10 hodin dopoledne, a to pietním aktem kladení věnců k pomníku TGM na Žižkově náměstí. Program pak bude dále pokračovat od 16 hodin odpoledne, na Horním náměstí zahraje orchestr The People, který hraje širokou paletu žánrů od taneční hudby třicátých let přes rock’n roll, funk, pop, až po současné hity. V 17:30 hodin si můžete poslechnout Vojenskou hudbu Olomouc, orchestr Armády ČR posádky Olomouc. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tradiční lampionový průvod potěší zejména děti. Letos se mění jeho trasa a také místo pro závěrečný ohňostroj je jiné, a to z důvodu množství dopravních omezení ve městě. “Tradiční místo pro ohňostroj na Žižkové náměstí i trasa lampionového průvodu jsou změnami, které reflektují množství aktuálních dopravních omezení ve městě,” uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá. Trasa lampionového průvodů začne na Horním náměstí, půjde se přes Dolní náměstí a Kateřinskou ulici do Michalského stromořadí, přes Bezručovy sady na Korunní pevnůstku, kde v 18:20 hodin začne ohňostroj.

Den vzniku samostatného československého státu – program

Kdy: pátek 28. října

10:00 | Žižkovo náměstí, Olomouc
Pietní akt – kladení věnců k pomníku TGM

16:00 | Horní náměstí
The People – orchestr hrající širokou paletu žánrů od taneční hudby třicátých let přes rock’n roll, funk, pop, až po současné hity

17:30 | Horní náměstí
Vojenská hudba Olomouc, orchestr Armády ČR posádky Olomouc

18:00
Lampionový průvod
trasa – Horní náměstí – Dolní náměstí – Kateřinská – Michalské stromořadí – Bezručovy sady – Korunní pevnůstka

18:20 | Korunní pevnůstka
Ohňostroj v areálu Korunní pevnůstky