Prostějov šetří, kluziště na náměstí zůstane letos kratší dobu

PROSTĚJOV – Prostějovští radní rozhodli o tom, že také letos bude před budovou muzea na náměstí T. G. Masaryka umístěno kluziště, provoz ledové plochy se však zkrátí na jeden měsíc. Je to určitý kompromis, aby si město i letos mohlo kluziště dovolit a vyšlo tak vstříc svým obyvatelům. 

Provoz ledové plochy umístěné před budovou muzea na centrálním Prostějovském náměstí se letos zkrátí na jeden měsíc, aby náklady v době energetické krize nepřesáhly únosnou míru. Podle prostějovského primátora Františka Jury město chce vyhovět velkému zájmu občanů, aby samospráva ledovou plochu letos znovu objednala. „Budeme šetřit, kde se dá, abychom si i letos kluziště mohli dovolit,“ říká první muž města. Podle Františka Jury město mírně ubere vánočního osvětlení a výzdoby a bude hledat i další úspory.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Loni jsme vánoční program kvůli omezením museli zredukovat, letos z něj chceme zachovat co nejvíce. Než aby lidé seděli sami doma ve svetrech, ať si jdou raději užít adventní atmosféru do centra města,“ dodává primátor. Kluziště bude na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově umístěno od 2. prosince letošního roku do 1. ledna 2023. Dopoledne bude sloužit především školám a školkám, odpoledne pak veřejnosti.