Opilý řidič havaroval na Šumpersku

Fotky Policie ČR

ŠUMPERSKO – Starší řidič s dodávkou jel včera v podvečer po silnici ve směru od Loučné nad Desnou na Velké Losiny na Šumpersku. Jízdu nezvládl a vyjel mimo silnici, kde narazil do vyvýšeného travnatého propustku a auto se pak zastavilo až po nárazu do stromu. Dechová zkouška ukázala, že před jízdou se řidič notně posilnil alkoholem.

Včera v podvečer havaroval starší řidič s dodávkou jedoucí ve směru od Loučné nad Desnou na Velké Losiny na Šumpersku. Jízdu nezvládl a vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do vyvýšeného travnatého propustku a auto zastavilo až po nárazu do stromu. “U řidiče byla na místě provedena dechová zkouška a hned bylo zřejmé, že pravděpodobnou příčinou nehody byl vypitý alkohol. Přístroj vykázal hodnoty 2,03 a 1,87 promile alkoholu v dechu,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Zraněného řidiče převezla sanitka na ošetření do šumperské nemocnice. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 130 000 korun. Za řízení pod vlivem řidiči hrozí peněžitý trest, zákaz řízení, ale může si také pobýt za mřížemi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.