Když vydal mužům z ostrahy ukradené zboží, pustil se do nich pěstí

Ilustrační foto Pixabay.com

OLOMOUC – Svou agresivitu neudržel na uzdě osmatřicetiletý muž, který loni v listopadu ukradl v olomouckém obchoďáku dvě balení lososových filet. Přestože ukradené zboží dobrovolně vydal pracovníkům ostrahy, vzápětí se do nich pustil pěstí. Zranění jednoho z napadených mužů si vyžádalo dokonce chirurgicky zákrok.

Včera policisté zahájili trestní řízení pro podezření z ublížení na zdraví proti osmatřicetiletému muži. Ten měl v polovině listopadu loňského roku vzít z prodejní plochy olomouckého obchoďáku dvě balení lososových filet, se kterými se bez zaplacení snažil odejít. V  tom mu zabránila ostraha, které ukradené zboží dobrovolně vydal. V momentě, kdy se přesunuli do místnosti technického zázemí, měl dotyčný zaútočit na jednoho z členů ostrahy. Měl jej opakovaně tlouct pěstmi do hlavy a ve chvíli, kdy napadený muž skončil na zemi, se měl vrhnout na druhého. I tomu měl uštědřit několik ran pěstí do rukou, kterými si chránil hlavu a nakonec jej kousnul do palce pravé ruky. Pak z místa utekl. “Po potyčce se mu podařilo prchnout nouzovým východem a během svého úprku měl stačit odcizit i dioptrické brýle ležící na zemi, které patřily jednomu z napadených mužů,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Zranění, které utrpěl druhý napadený, si vyžádalo chirurgický zákrok. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 10 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí agresorovi šest měsíců až tři roky za mřížemi.