Špatné odbočení přišlo na statisíce

Fotky Policie ČR

ZLATÉ HORY – O tom, že dopravní značky mají svůj smysl, se včera ve Zlatých Horách přesvědčil čtyřiašedesátiletý řidič nákladní soupravy. Když se snažil vyjet z úzké boční ulice, do které nevhodně odbočil, napáchal škodu za 371 tisíc korun.

Policisté včera před polednem řešili dopravní nehodu ve Zlatých Horách, která se stala na Nádražní ulici. “Čtyřiašedesátiletý řidič nákladní soupravy při hledání firmy chybně odbočil z hlavní silnice do ulice Jesenické nábřeží. Přitom nerespektoval dopravní značku B13 (zákaz vjezdu vozidel přesahující vyznačenou mez),” popsal příčiny nehody policejní mluvčí Libor Hejtman. Když si řidič svůj omyl uvědomil, začal z boční ulice vyjíždět zpět na hlavní silnici. Přitom si nedával moc pozor a narazil do budovy mateřské školky a pak do kovového zábradlí. Zároveň si poškodil palivovou nádrž a na silnici mu částečně vytekla nafta. Celkově napáchal škodu za 371 tisíc korun. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Z důvodu poškození palivové nádrže policisté řidiči zadrželi malý techničák a za dopravní přestupek dostal pokutu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.