Bývalá nemocnice Beelitz: Návštěvu tohoto komplexu si raději rozmyslete

Beelitz. Zdroj: www.commons.wikimedia.org

Beelitz Heilstätten – to byla svého času asi největší evropská nemocnice. Vznikla roku 1898 nedaleko Berlína a od té doby se stále rozrůstala. Představte si, že tento komplex 60 budov, stojící uprostřed lesů, měl i vlastní železniční stanici či elektrárnu.

Adolf Hitler

Ovšem během první světové války se zde léčil Adolf Hitler, lékaři mu pomohli z těžkého zranění. Někteří lidé ale říkají, že právě od té doby se k Beelitzu váže řada podivných událostí, jakoby snad Hitlerova záchrana probudila nějaké záhadné síly.

Nacisté

Během druhé světová války nemocnice nesloužila jen bohulibým účelům, jak si to přáli její zakladatelé. Nacisté tu prý měli provádět pokusy na lidech a chtěli dosáhnout toho, aby byl vyvinut jakýsi supervoják. Existují teorie, že je zastavily až spojenecké bomby, které zasáhly budovy, kde tento podivný výzkum probíhal.

Další pokusy?

Po válce nemocnici přebral Sovětský svaz, pokusy na lidech tu prý však pokračovaly. Po pádu komunismu měl být konečně klid, ale nestalo se tak.

Bestie z Beelitzu

V roce 1989 totiž došlo k tomu, že v okolních lesích začal řádit vrah – říkalo se mu bestie z Beelitzu. Jmenoval se Wolfgang Schmidt a během dvou let spáchal šest vražd, včetně vraždy matky a jejího tříletého syna.

Jak lze vidět, nemocnice nebyla příznivým místem po celé roky, teď tu však ještě straší přízraky. Jedním z nich má být právě ona zavražděná matka se synkem v náručí, která bloudí v okolí Beelitzu a prosí o pomoc.

Roku 2008 zde zavraždil fotograf svoji modelku (to již byla nemocnice uzavřena). Tvrdil, že zabíjet nechtěl, ale působila na něj nějaká hrozná síla. U soudu to nezabralo, je ale možné, že by v Beelitzu skutečně působily nějaké temné síly?

Dnes komplex navštěvují jak turisté, tam místní mladí lidé, kteří zkoušej svoji odvahu. Někteří z návštěvníků pak hovoří o neznámé síle, která se je snažila zahnat pryč, o záhadných hlasech, které je před vstupem varovaly. Šlo o varování před něčím, co je v Beelitzu ukryto?