OBRAZEM: Vichřice se včera prohnala krajem

Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ – Profesionální i dobrovolní hasiči se včera od 3. hodiny ranní až do pozdního odpoledne nezastavili. V celém kraji vyjeli v souvislosti s vichřicí ke 170 událostem.

Profesionální i dobrovolní hasiči po celém kraji odstraňovali včera od 3. hodiny ranní až do pozdního odpoledne následky vichřice. Celkem vyjeli ke 170 událostem, nejčastěji k popadaným stromům na silnice, v Hlubočkách na Olomoucku narazil do spadlého stromu vlak. Hasiči evakuovali 25 cestujících, nikomu se naštěstí nic nestalo. Poté, co odstranili strom z tratě, vlak pokračoval dál. ”Na D35 jsme zasahovali u nehody kamionu a tří osobních aut, která narazila do stromu, bez zranění,” uvedla na Twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na vazební věznici v Olomouci hasiči zajistili utrženou část střechy, v sobotu dopoledne také zajišťovali střechu mateřské školy v Tučíně na Přerovsku a ve Velkých Losinách na Šumpersku a v Uničově střechu rodinného domu. V Hraničných Petrovicích na Šternbersku či v Hanušovicích na Šumpersku zajišťovali dráty elektrického vedení. Ve Velkých Losinách také odstraňovali strom z rodinného domu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.