Osobnosti posílají videovzkazy českým záchranářům v Turecku

Náš Hasičský záchranný sbor už desátým dnem pomáhá zvládat děsivé důsledky silného zemětřesení v Turecku v oblasti kolem města Adiyaman. A na naše záchranáře není pyšný jen pan prezident Petr Pavel, který ve videu vyzdvihl také záchranu dvou lidí, které pod sutinami našla fenka českého týmu Terezka, ale i velké množství našich předních umělců. 

„Zdravím všech 68 členů jednotky USAR do Turecka a zvlášť fenku Terezku. Ta poslední záchrana udělala radost nejenom rodinám zachráněných, ale i nám tady v Čechách. Chtěl bych vám všem popřát hodně sil do dalších dní a chtěl bych vám říct, že jsme na vás hrdí,“ vzkázal týmu USAR Pavel.

Hold hasičům složil i herec Petr Čtvrtníček. „Člověku občas nedocvakne, co všechno umíte, kde pomáháte a co všechno pro nás děláte. Nejenom pro nás, ale i tisíce kilometrů tam,“ řekl. „Když jsem viděl, jak tam taháte mrtvý, v lepším případě polomrtvý strachy a přidušený lidi ze sutin, tak si říkám t*vole, obrovský obdiv a dík, tohle já neumím,“ vzkázal ve videu. Po koncertě Monkey Business nahrál svůj videopozdrav také frontman kapely Matěj Ruppert. „Máte jednu z nejtěžších a nejzávažnějších prací na světě a jednu z nejlepších prací na světě. Zdá se to jako protimluv, ale není, protože vy zachraňujete lidské životy a já si vás za to strašně vážím. Máte to strašně těžký a pracujete s ohromným vypětím. Já v podstatě nemám slov. Vy jste prostě bozi. Děkuju moc, že pomáháte tam, kde je potřeba,“ řekl mimo jiné.

Pohnutě poděkoval našim hrdinům i herec Ondřej Vetchý: „Milí a obdivovaní hasiči a záchranáři. Neumím si ani představit s jakou hrůzou beznadějí a bolestí jste každý den konfrontováni. Chci abyste věděli, že my tady doma na vás moc myslíme a modlíme se za vás. Moc si vážíme vaší práce, děkujeme vám a jsme na vás moc hrdí. Vydržte to, prosím!“

Mezi dalšími osobnostmi byla i Dana Morávková, Jitka Schneiderová, Richard Krajčo nebo Jiří Dvořák. Na naše hasiče jsme hrdí zkrátka úplně všichni!