Olomoucký kraj pošle finanční pomoc zemím postiženým zemětřesením

Hasiči, pomoc po zemětřesení

OLOMOUCKÝ KRAJ – Zastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo finanční pomoc Turecku a Sýrii – zemím, které nedávno postihlo silné zemětřesení, jež si vyžádalo desetitisícové oběti na životech. V minulosti již olomoucké hejtmanství darovalo na humanitární účely v zahraničí miliony korun.

Zastupitelstvo Olomouckého kraje v pondělí 20. února schválilo finanční pomoc Turecku a Sýrii – zemím, které nedávno postihlo silné zemětřesení, jež si vyžádalo desetitisícové oběti na životech .Prostřednictvím společnosti Člověk v tísni daruje na pomoc jeden milión korun. „Člověk v tísni má s působením na Blízkém východě bohaté zkušenosti. Proto se hejtmanství rozhodlo, že právě prostřednictvím této společnosti pošle do obou postižených zemí finanční pomoc, která pomůže s odstraňováním škod po zemětřesení,“ vysvětlil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V minulých letech darovalo olomoucké hejtmanství na humanitární zahraniční aktivity milióny korun. Finance šly například do Bosny a Hercegoviny, kterou postihly ničivé povodně. Na Haiti posloužily krajské peníze k vybudování studní a v jihovýchodní Asii ke zmírnění následků tsunami. Pomoc šla před devatenácti lety i do Vysokých Tater, které zpustošila vichřice.