Navzdory teplému počasí se v Jeseníkách stále lyžuje

Lyžař
Ilustrační foto

JESENÍKY – Možná byste o víkendu rádi vyrazili na lyžovačku, ale ptáte se, jak to vypadá se sněhem. Máme pro vás dobrou zprávu, areály v Jeseníkách oteplení v uplynulých dnech většinou odolaly.

Oteplení v posledních dnech způsobilo tání sněhu v lyžařských střediscích, areály v Jeseníkách jsou ale většinou stále v plném provozu. Lyžuje se na Ovčárně, plný provoz drží také například níže položená Ski Aréna Karlov. Střediska čekají na chladnější počasí, které by podle předpovědi mělo přijít o víkendu a umožnilo by jim znovu vyrábět technický sníh. Hůře jsou na tom střediska v nižších polohách Olomouckého kraje, vleky se zastavily třeba v Kladkách na Prostějovsku. V Hlubočkách na Olomoucku se třeba ale pořád lyžuje. “Silná obleva už řádí několik dlouhých dní a teploty stoupají až k 15 stupňům. Sníh pomalu ale jistě odtává. Naštěstí zatím ještě moc nepršelo. V provozu dvoukotva a pohyblivý pás. Sjezdovka je vysněžena v celé délce. Sněhové podmínky jsou i přes oblevu stále velmi dobré. Tak snad to vydrží do avizovaného ochlazení, kdy plánujeme opět něco dosněžit,” píše se na webu Ski areálu Hlubočky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Běžkaři mohou vyrazit do stop jen do nejvyšších partií hor. Dost sněhu pro běžkaře zůstává na hřebenech. Upravené jsou běžecké stopy na Červenohorské sedlo a na Praděd. Na své si přijdou i milovníci bílé stopy v blízkém i vzdálenějším okolí chaty Paprsek. Pravidelně zde upravují běžecké tratě o celkové délce asi 70 kilometrů.