Již jen do zítřejší půlnoci můžete hlasovat o tom, co chcete v Prostějově vylepšit

Workoutové hřiště Prostějov
Workoutové hřiště na náměstí Spojenců.

PROSTĚJOV – Chtěli byste v Prostějově discgolfové hřiště nebo raději další cyklostezku? Nebo něco úplně jiného? Právě o tom můžete do zítřejší půlnoci hlasovat ve druhém ročníku participativního rozpočtu města.

Již zítra o půlnoci (28. února) bude ukončeno hlasování o nejlepší nápad druhého ročníku participativního rozpočtu města Prostějova. V něm občané vybírají, který projekt k vylepšení života ve městě chtějí zrealizovat. Vybírat mohou ze šesti projektů, které dříve sami občané navrhli. Zatím výrazně vedou dva projekty zaměřené na volný čas – Discgolfové hřiště v Kolářových sadech a Super zábava pro děti mezi stromy, oba již mají přes 300 hlasů. Ale i ostatní projekty jsou zajímavé, pokud je chcete vidět na vyšší příčce úspěšnosti a ještě jste nehlasovali, tak ještě stihnete přidělit své hlasy. Můžete ale samozřejmě podpořit i zmíněné favority. Pokud jste ještě nehlasovali, máte poslední příležitost, hlasovat můžete ZDE.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Město zrealizuje ty projekty, které budou podpořeny nejvíce hlasy, i pro druhý ročník je vyčleněna částka tři miliony korun. Pozor, každý však může hlasovat jen jednou. Máte k dispozici dva hlasy, které lze přidělit jednomu projektu nebo je rozdělit mezi dva projekty, které se Vám nejvíce líbí.

Realizované projekty v loňském roce

Z prvního ročníku byly z participativního rozpočtu financovány tyto nápady – Altán v Kolářových sadech, Rekonstrukce veřejného osvětlení v tomto parku a Workoutové hřiště na náměstí Spojenců.

Smyslem participativního rozpočtu je vtáhnout obyvatele do dialogu o utváření místa, kde žijí, ukázat jim, jaké jsou možnosti obce i jak se mohou na tvoření města podílet. Participativní rozpočtování není ve světě žádná novinka, od roku 1989 se užívá v Brazílii a během posledních patnácti let se rozšířilo i do Evropy. Funguje již v 1 500 světových městech.