Víme, kdy v Šumperku proběhne jarní úklid komunikací

Dopravní značka zákaz stání, blokové čištění ulice
Ilustrační foto

ŠUMPERK – Jaro se blíží a s ním i pravidelný jarní úklid ulic a chodníků v Šumperku. Přinášíme vám harmonogram chystaného úklidu podle jednotlivých ulic a parkovišť.

Firma, jež se v Šumperku stará o silnice a chodníky, které jsou ve správě města, zahájí pravidelný jarní úklid už v pondělí 6. března. Předcházet mu bude předčištění komunikací a cyklopruhů podél silnic. Pak přijde na řadu vlastní úklid ulic, který potrvá zhruba měsíc. Začátkem dubna pak vyrazí technika na očistu parkovišť. Vše samozřejmě bude záviset na příznivém počasí. Úklid komunikací potrvá přibližně do poloviny dubna a upozorní na něj dopravní značky se zákazem stání s vyznačením termínu a hodiny provádění prací.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Pozor na pokuty!

Řidičům, kteří i přes označení budou na místě v uvedenou dobu stát, hrozí pokuta od městské policie. „Prosíme řidiče, aby sledovali, zda v ulici, kde parkují, nejsou značky, které na úklid upozorňují. Značení bude instalováno vždy týden před jeho zahájením,“ upozornila vedoucí oddělení komunálních služeb šumperské radnice Eva Nádeníčková.

Jako první vjede technika tradičně na náměstí u radnice a do přilehlých ulic. Současně se silnicemi se budou uklízet i vybrané chodníky. Jako poslední přijdou na řadu parkoviště, ty se budou letos čistit nově i v pátek. „Při nepříznivých povětrnostních podmínkách proběhne jarní očista dané ulice v náhradním termínu,“ podotkla Nádeníčková a připomněla, že harmonogram jarního úklidu komunikací a parkovišť je zveřejněn na webu města.