Oblíbená výstava modelů proběhne v Olomouci už v březnu. Kupte si na internetu levnější vstupenky

Modely lodí
Foto Výstaviště Flora Olomouc

OLOMOUC – V polovině března se na olomouckém výstavišti uskuteční oblíbená výstava modelů For Model 2023. Už teď si na internetu můžete koupit levnější vstupenky.

Tři dny plné zážitků a novinek čekají od 17. do 19. března návštěvníky 21. ročníku interaktivní výstavy For Model na Výstavišti Flora Olomouc. Jde o jednu z největších tuzemských akcí zaměřenou na modely, sběratelství a také digitální technologie, hry, hračky i stavebnice. Cenově zvýhodněné vstupenky – to znamená levnější oproti prodeji na místě při výstavě – jsou už k dostání na webu olomouckého výstaviště. A to jak pro jednotlivce, tak i pro studenty, seniory, ZTP a rodiny s dětmi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Návštěvníci budou moci po tři dny na Výstavišti Flora Olomouc obdivovat fascinující díla i sbírky desítek vystavovatelů a sběratelů. Kromě toho výstava nabídne i související atraktivní exponáty. „Naším cílem je přinášet návštěvníkům nové zážitky. Letos tak kromě oblíbených modelářských sekcí představíme zajímavé exponáty ze světa optiky, nočního vidění, netradičního vozového parku a unikátního televizního prostředí,“ přiblížila některé z novinek na letošní výstavě For Model manažerka projektu Lenka Weiserová.

Námořní bitvy v Olomouci

V části výstavy věnované leteckému modelářství uvidíte civilní, vojenská a také akrobatická letadla, dále makety vrtulníků či větroně. Vše doplní volnočasové drony. Navazující expozice 3D tisku rádiem řízených modelů letadel a příslušenství pro modeláře bude tento rok rozšířena o 3D tištěná pohyblivá zvířátka.Jedním z dominantních prvků výstavy bude vodní plocha umístěná přímo v pavilonu A. Bude patřit lodním modelářům a jejich plachetnicím, ponorkám i dalším bojovým plavidlům. Do bitvy například vyplují několikametrové modely válečných letadlových lodí.Chybět nebudou ani oblíbené námořní bitvy doprovázené světelnými a kouřovými efekty,“ doplnila Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc. Výstavu doplní také plastikové a papírové modely automobilů i automobilových veteránů. Své místo budou mít také autodráhy, hasičské modely, modely stavebních strojů a kamionů. V pavilonu E si na své přijdou milovníci železničních modelů různých měřítek.

Interaktivní výstava For Model začíná každý den vždy v 9 hodin ráno. V pátek a v sobotu bude otevřená do 18 hodin, v neděli do 17 hodin. Konat se bude v pavilonu A, v pavilonu E a také v jejich okolí.