Čekejte kolony. Za Prostějovem se bude opravovat polovina dálnice

Dálnice D46
Zdroj ŘSD, foto Google Maps

PROSTĚJOVSKO – Po Velikonocích začne zhruba měsíční oprava poloviny dálnice D46 mezi Vranovicemi a Žešovem na Prostějovsku. Doprava bude v obou směrech svedena do jednoho pruhu, vzhledem k intenzitě dopravy počítejte s možnými kolonami. 

Od středy 12. dubna do první poloviny května bude probíhat rekonstrukce asfaltového povrchu dálnice D46 mezi Vranovicemi a Žešovem na Prostějovsku mezi kilometry 18,7 až 16,2. Pracovat se bude jenom ve směru na Vyškov, takže provoz bude sveden v obou směrech do jednoho pruhu. EXIT 16 Vranovice-Kelčice vlevo bude neprůjezdný a objížďka povede přes nejbližší EXIT 12 Brodek u Prostějova, kudy řidiči dojedou zpět do Vranovic.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Na úseku dálnice mezi Vranovicemi a Žešovem jsou trhliny, deformace a nesourodý podklad. “Nutnost opravy potvrdila doložená diagnostika, v rámci diagnostického průzkumu byla provedena vizuální prohlídka doplněna fotodokumentací. Stav vozovky byl posouzen také prostřednictvím jádrových vývrtů, sond, měření únosnosti komunikace a navazujících zkoušek,” píše se na webu Ředitelství silnic a dálnic. Na základě výsledků šetření bude provedena recyklace materiálu za studena na místě a pak se položí nové asfaltové vrstvy. Práce asi za 45 milionů korun bez DPH provede společnost Strabag, která v otevřeném výběrovém řízení předložila nejnižší cenovou nabídku.

Vzhledem k intenzitě dopravy (přes 38 500 aut denně) počítejte s možnými kolonami.