Tragická nehoda v Hranicích. Řidič narazil do domu, na místě zemřel

Auto narazilo do domu
Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

HRANICE – Dnes krátce před šestou hodinou ranní se v Hranicích – Velké stala tragická dopravní nehoda. Čtyřiašedesátiletý řidič ve Škodě Roomster z dosud neznámých příčin narazil do neobydlené části domu a nehodu bohužel nepřežil. Poškozený dům museli stabilizovat hasiči.

Policisté dostali oznámení o vážné dopravní nehodě v Hranicích – Velké dnes krátce před šestou hodinou ranní na linku 158 . Čtyřiašedesátiletý řidič jel se Škodou Roomster od centra obce k  Potštátské ulici. Z dosud neznámých příčin narazil do neobydlené části domu stojícího u silnice. Zraněný řidič zůstal ve voze zaklíněný. Vyprostili ho hasiči, ale i přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce a na místě zraněním podlehl. “Muže jsme pomocí hydraulických nástrojů vyprostili a zahájili jsme společně se záchranáři ZZS resuscitaci. I přes veškerou snahu zasahujících se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,” uvedla na Twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

U zemřelého byla nařízena soudní pitva, předmětem šetření bude i možnost náhlé zdravotní indispozice řidiče,” doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 205 000 korun. V průběhu šetření nehody byl na místě provoz řízen kyvadlově.

Jedna z nosných zdí domu byla nárazem poškozena, hasiči ji stabilizovali a zabezpečili tak, aby nedošlo k dalšímu zřícení a ohrožení obyvatel. Narušenou část obvodového zdiva zajistili dřevěnými vzpěrami a místo opáskovali.

Dům poškozený nárazem auta