Popili a sedli na kolo. Skončili v nemocnici

Pivo
Ilustrační foto Pixabay

PŘEROVSKO – Dva cyklisté o víkendu havarovali na Přerovsku a přitom se zranili. Provedená dechová zkouška ukázala, že předtím, než sedli na kolo, notně si přihnuli.

Bez světel a pod vlivem sedl na kolo okolo sobotní půlnoci 30letý muž. Při jízdě ve směru od Čekyně na Přerov však jízdu nezvládl a sjel vpravo do příkopu, kde havaroval. Tam ho našla zraněného hlídka policistů, kterou přivolal kamarád prostřednictvím linky 158. “Ještě než přijela záchranná služba a zraněného muže odvezla do nemocnice na vyšetření, byla s ním provedena dechová zkouška, která vykázala hodnoty 1,71 a 1,61 promile,” objasnila příčinu nehody policejní mluvčí Miluše Zajícová. Hmotná škoda při nehodě nevznikla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Druhým výtečníkem, kterého odvezla sanitka zraněného do nemocnice, se stal 38letý muž, který projížděl na kole Týnem nad Bečvou. Jel ve směru od Lhoty k centru obce a po projetí zatáčky na přímém úseku jízdu nezvládl a spadl na silnici. Při pádu se zranil a skončil v péči záchranářů. Provedenou dechovou zkouškou vyšlo najevo, že na kolo sedl se dvěma promilemi. V tomto případě vznikla škoda 1 000 korun.