V Přerově budou pokračovat s opravami chodníků

Asfaltový chodník
Chodník v ulici Budovatelů se začne opravovat 29. května

PŘEROV – V následujících dnech budou v Přerově pokračovat s opravami chodníků. Dělníci se brzo pustí do práce v ulicích Budovatelů a Želatovská. Město už letos investovalo do oprav starých nebo do stavby nových tras pro pěší více než 10 milionů.

Před zdravotním střediskem na ulici Budovatelů pracovníci technických služeb odstraní původního asfalt a nanesou nový. “V částce 362 tisíc korun je i pokládka betonové dlažby podél rampy u střediska – a terénní úpravy za obrubami,“ uvedl náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal. S touto opravou se začne v pondělí 29. května a potrvá do 18. června. Další chodník, který dělníci 29. května obsadí, je v Želatovské ulici. „Opravou tam projde 459 metrů čtverečních chodníků. Odstraní se stávající kryt a položí nová dlažba, v ceně je i oprava a nátěr zábradlí a obnovení vodorovného dopravního značení,“ podotkl náměstek Dohnal. Do tohoto vylepšení investuje město skoro 860 tisíc – a práce potrvají až do 9. července. Letos už byly nové chodníky opraveny také v ulicích Kouřílkova, 9. května či Na Odpoledni.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Nejvyšší letošní investice – ve výši 8 milionů 383 tisíc – putovala v Přerově do stavby nového chodníku se smíšenou cyklostezkou v ulici Pod Valy, která začala v polovině února. Chodník se smíšenou cyklostezkou na straně před paneláky je už před dokončením, a to včetně přístupových chodníků ke vstupům do domů – chybí ještě dořešit část u předpolí mostu přes Bečvu. „V průběhu tohoto týdne bude kompletně zprovozněno nové veřejné osvětlení podél tohoto chodníku u panelových domů. Samostatný chodník v části pod hradbami je ještě v realizaci,“ upřesnil náměstek primátora Vladimír Lichnovský. Celá tato stavba by měla být dokončena v polovině června.