Na náměstí v Olomouci zazní melodie ze světových muzikálů

Open air koncert
Ilustrační foto

OLOMOUC – Při příležitosti svátků města se v pátek 2. června na Horním náměstí v Olomouci chystá open air koncert, ve kterém zazní melodie se světových muzikálů. Kromě toho projde městem průvod ke cti patronky města svaté Pavlíny a na celý víkend je přichystán bohatý program.

V pátek 2. června se na Horním náměstí v Olomouci chystá od 20:30 hodin open air koncert Moravského divadla Olomouc a Komorního sboru Lenky Dohnalové–Mlynářové Noc světových muzikálů, ve kterém zazní skladby z muzikálů Jesus Christ Superstar, Evita, Les Miserables, Fantom opery a Hair.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Koncert se koná u příležitosti Svátků města Olomouce, které oživí centrum města na celý víkend.  Před koncertem, v 18 hodin, se uskuteční historický průvod centrem města, který oslaví 400. výročí svaté Pavlíny, patronky města a připomene 300. výročí dokončení stavby Mariánského sloupu na Dolním náměstí. V 19 hodin proběhne benefiční koncert v podání Moravské filharmonie Olomouc v kostele svatého Mořice, v rámci koncertu také zazní nově zrenovované svatomořické varhany. Od pátku bude také na ploše náměstí vedle budovy radnice k vidění hotová socha svaté Pavlíny z písku.

Další akce budou následovat v sobotu 3. června na Horním náměstí, zpřístupněné také budou olomoucké vyhlídky. Dechový orchestr Konzervatoře Evangelické akademie zahájí v neděli 4. května v 16 hodin v altánu ve Smetanových sadech sezónu promenádních koncertů v parku. Kompletní program na celý víkend najdete ZDE .