Ecce Homo Park Šternberk: Zažijte atmosféru závodů na vlastní kůži

Expozice. Zdroj foto: Ecce Homo Park Šternberk
Expozice. Zdroj foto: Ecce Homo Park Šternberk

Staňte se na chvíli závodníky v jedinečné multimediální expozici v Ecce Homo Park Šternberk. Od začátku do konce návštěvy vás čeká pořádná jízda a celá řada zážitků od emotivní síně slávy, přes historický průjezd vývojem závodů Ecce Homo, soutěžních automobilů a rekordů, až po reálnou závodní jízdu a dětský svět s mini autoservisem a chytrou stavebnicí Gecco.

Navštivte Ecce Homo Park Šternberk, je plný zážitků

Multimediální expozice Ecce Homo Park ve městě Šternberku v Olomouckém kraji byla otevřena v červnu 2015 v bývalém Augustiniánském klášteře. Zábavnou formou zažijete atmosféru závodů, která má dlouholetou tradicí, a je součástí mistrovství Evropy v závodech do vrchu. Výlet do Ecce Homo Šternberk je zábavou pro celou rodinu. Ať se malí či velcí, v muzejních prostorách na vás čekají nevšední zážitky z automobilového prostředí, a to sluchem, hmatem i zrakem.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Multimediální expozice. Zdroj foto: Ecce Homo Park Šternberk
Multimediální expozice. Zdroj foto: Ecce Homo Park Šternberk

Poznejte Ecce Homo Park Šternberk krok za krokem

  • Zažijte atmosféru závodů všemi smysly, a to v multimediální části, která je srdcem expozice a nese název „Síň slávy“. Je to centrum celé výstavy. Má divadelní formu a Ecce Homo i z pohledu jezdce vám představí 7 velkých obrazovek a výkonné kvalitní ozvučení, které zaručuje „husí kůži“. Součástí Síně slávy je i závodní spider Lucchini P3-95M.
  • Nechte se uchvátit dlouholetou historií závodu, a to zábavnou formou. Poznáte každé zákoutí jedné z nejhezčích a nejbezpečnějších tratí v celém seriálu mistrovství Evropy. Seznámíte se s nejlepšími jezdci od roku 1905, od manželů Junkových, přes Bruna Sojku až po Simone Faggioliho.
  • Zažijte pocity profesionálních závodníků. Nejprve si však vyzkoušejte jízdu na polohovacím simulátoru, který byl navržen za účasti profesionálních jezdců, aby co nejvěrněji simuloval reálné chování závodních vozů. Umožňuje simulovat smyky a ztrátu trakce, tak jako žádný jiný simulátor na světě, také proto jej využívají k tréninku nejlepší automobiloví závodníci světa.
  • Než rodiče poměří síly na profesionálním simulátoru, děti si mohou vyzkoušet své závodní schopnosti na junior simulátoru, stanici Playseat Gran Turismo. Jedná se o moderní generaci doplňků pro simulování řízení, kde vzhled a ergonomie také věrně kopírují sedadla závodních vozů, což zaručí, že i děti se budou cítit jako profesionální jezdci.
  • Vyzkoušejte si s dětmi ovládání automobilu a kreativní stavebnici. Pro děti je připravený dětský svět s mini autoservisem, jeho součástí je česká stavebnice Gecco, určena pro bystré děti a jejich rodiče. Stavebnice získala ocenění hračka roku 2009.
  • Přijďte se pokochat pohledem na tisíc kusů vystavených autíček, tzv. angličáků. Unikátní výstava „Fenomén sběratelství autíček“ je zajímavá podívaná pro děti i dospělé. Sbírku do Ecce Homo Park ve Šternberku zapůjčil Ing. Roman Gronský z Olomouce, který se sbíráním autíček baví už od útlého mládí.

Kdy navštívit multimediální expozici?

Bližší informace o otevírací době a vstupném na internetových stránkách Ecce Homo Park Šternberk.

Kde zábavnou expozici najdete?

Kraj: Olomoucký
Okres: Olomouc
Město: Šternberk

Kontakt a další informace

Ecce Homo Park
(expozice se nachází v bývalém augustiniánském klášteře)
Farní 3
785 01 Šternberk

telefon: +420 585 013 400
e-mail: amk@eccehomo.cz
web: eccehomopark.cz
web: www.eccehomo.cz

Tip na fajn výlet

Navštivte historickou a kulturní památku, hrad Šternberk, a nahlédněte pod pokličku Liechtensteinské kuchyně.