Nová kola a dopravní značení. Kraj pomůže dovybavit dětská dopravní hřiště

Dětské dopravní hřiště
Foto archiv Krajského úřadu Olomouckého kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ – Krajská dotace pomůže s obnovou dětských dopravních hřišť. Necelých 710 tisíc korun si mezi sebe rozdělí města Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh.

Celkem čtyři dětská dopravní hřiště projdou díky krajské dotaci obnovou. Příspěvek na jejich dovybavení obdrží města Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh. Hejtmanství mezi ně rozdělí finanční prostředky ve výši necelých 710 tisíc korun.„Peníze poslouží nejen na koupi nových jízdních prostředků pro děti, ale také na dopravní značení nebo vybudování přístřešků a stojanů na kola.  Každé město využije finanční prostředky dle svých aktuálních potřeb,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Prostějov například pro své hřiště nakoupí několik kusů nových dětských šlapadel a Jeseník pořídí kromě vybavení také přístřešek včetně lavic. V Olomouci poputují peníze na nové jízdní prostředky na dopravním hřišti Centrum Semafor a Zábřeh z dotace pořídí například náhradní díly ke kolům a montážní stojany. „Cyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu – a děti na kolech obzvlášť. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje výstavbu a modernizaci dětských dopravních hřišť,“ dodal náměstek Zácha.