Bulhar převážel nelegální migranty, od soudu odešel s flastrem

Policejní auto
Ilustrační foto

OLOMOUCKÝ KRAJ – Za převaděčství stanul před olomouckým soudem 60letý Bulhar. Ten převážel v dodávce patnáct nelegálních běženců, kteří byli vrácení zpět na Slovensko.

Ve středu 31. května okolo třetí hodiny ranní kontrolovala hlídka celníků na dálnici D 35 nedaleko  Skrbeně dodávku Fiat, za jehož volantem seděl šedesátiletý Bulhar.V nákladním prostoru našli patnáct mužů bez platných dokladů. Na místo přivolaní policisté zjistili, že se jedná o cizince, mířící pravděpodobně do Německa. Řidiče auta zadrželi a zbylou osádku předali do rukou kolegů z cizinecké policie. Zadržený Bulhar měl ve středu v noci naložit na Slovensku do auta cizince bez platných pasů a bez oprávnění ke vstupu a pobytu na území České republiky s vědomím, že se jedná o nelegální běžence. “S příslibem finančního zisku je měl přepravit na konkrétní přestupní místo v České republice, odkud měli namířeno patrně do své cílové destinace,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Přepravovaní ,,černí“ pasažéři byli mladí muži ze Sýrie, mezi nimi i jeden nezletilý a mladistvý chlapec. Syřané měli potvrzení o setrvání na území Slovenska, a proto ještě tentýž den skončili znovu u našich sousedů. “V pátek 2. června stanul Bulhar před olomouckým soudem, od kterého odešel s peněžitým trestem ve výši několika desítek tisíc korun,” uzavřela Vaňharová. Dopadl vlastně ještě dobře, protože podle trestního zákoníku mohl skončit na šest měsíců až pět let za mřížemi.