Zazpívejte si koledy a podpořte sbírku pro Potravinovou banku Pardubice

Zdroj: Město Vysoké Mýto

VYSOKÉ MÝTO – Centrem města se zítra od půl šesté večer rozezní příjemné tóny vánočních koled od žáků ze základní školy Jiráskova. Přijďte na dvanáctý ročník akce Česko zpívá koledy, společně si zazpívat, užít adventní pohodu a podpořte sbírku pro Potravinovou banku Pardubice.

Shledání se s anděly, ochutnávka vánočky i výborným čaj, to vše vás čeká na akci Česko zpívá koledy aneb zpívejme a pomáhejme. „Rádi bychom společnými silami přispěli ke zlepšení situace lidí, kteří se dostali do hmotné nouze. Ne úplně každý si dobu adventu a Vánoc užije bezstarostně. Právě v tuto chvíli máme kdokoli z nás možnost je podpořit. Plánujeme zrealizovat potravinovou sbírku, jejíž výtěžek bude směřován do regionální potravinové banky,“ sdělila mluvčí města Marie Lněničková. Pokud chcete přispět trvanlivými věcmi pro méně šťastné lidi, můžete je přinést v den, kdy se na náměstí rozezní koledy. Nebo je od 7. 12. do 9. 12. včetně přineste do Turistického informačního centra.

Cílem potravinové banky je především získat a shromažďovat potravinářské a drogistické výrobky od výrobců, obchodníků a dalších dárců. Získané výrobky jsou rozdělovány těm, kteří se jsou v sociální nouzi. Nejvíce pomáhají základní trvanlivé potraviny a drogerie. Jde například o konzervy, dětské výživy, instantní polévky, luštěniny, rýži, těstoviny a další.