Padělky kam se podíváš. Celníci zabavili stovky napodobenin známých značek

Zdroj: Celní úřad Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Neuvěřitelných sedm set čtyřicet pět kusů padělků ochranných známek zajistili celníci od začátku prosince. Jde o značky jako GUCCI, LOUIS VUITTON nebo Chanel a vzniklá škoda přesahuje čtyři miliony korun.

Na Svitavsku celníci objevili padesát sedm napodobenin oblečení těchto značek, které jsou vzhledově zaměnitelné s originály. „Pár dní poté nalezli v Pardubicích u prodejce vietnamské národnosti plejádu zboží.  Oděvy, tašky, batohy, parfémové vody, ale i sběratelské herní kartičky s postavičkami Pokémon byly dobře skryté pod regály zboží,“ sdělila mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Ludmila Říhová Zezulová. Celkově kontrola odhalila tři sta dva kusů zboží podezřelého z porušování práv duševního vlastnictví.

Další zboží odhalily kontroly minulý týden na Litomyšlsku a Pardubicku. Tam převládaly napodobeniny ochranných známek GUCCI, Chanel, Tommy Hilfiger, Christian Dior, HUGO BOSS a Apple. „Zboží je nyní umístěno ve skladu celního úřadu, kde čeká na vyjádření zástupců držitelů ochranných známek. Ti určí další postup celního úřadu. Celková škoda, která by vznikla majitelům ochranné známky nelegálním prodejem zboží, byla vyčíslena na více než čtyři miliony tři sta tisíc korun,“ dodala Zezulová.