Řidiči, otevřel se druhý úsek dálnice D35 u Vysokého Mýta

Úsek dálnice u Vysokého Mýta Zdroj: Krajský úřad Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Druhý úsek dálnice nedaleko Ostrova u Vysokého Mýta je od čtvrtka otevřený. Po patnáctikilometrovém úseku z Časů do Ostrova konečně můžete jezdit.

„Otevření druhého úseku dálnice D35 na území našeho kraje můžeme nepochybně nazvat předvánočním dárkem pro všechny řidiče, kteří na tento moment a vůbec na dálnice D35 čekají desítky let,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. V současnosti je nyní v provozu úsek z Opatovic nad Labem až po Ostrov, který je dlouhý sedmadvacet kilometrů. Zahájení stavby dalších úseků by mělo brzy následovat. V roce 2025 se chystá osmnáctikilometrový úsek ze Starého Města do Mohelnice. Klíčové úseky jsou také v okolí Vysokého Mýta a Litomyšle, kde je velká tranzitní doprava a město tím trpí. „Dalším úsekem je sedmikilometrový úsek z Ostrova do Vysokého Mýta, kde bude jako samostatná stavba řešen dálniční tunel Homole v délce přes pět set metrů,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš.

Pardubický kraj letos zahájil také stavbu obchvatu Dašic a obchvatu Rokytna a Býště. Stavba dalšího přivaděče je v plánu příští rok. Jde o zmodernizování silnice II/312 z Chocně na České Libchavy.