Letní stadion v Pardubicích už má oficiální název

Stadion Zdroj: Město Pardubice

PARDUBICE – Letos v únoru můžete poprvé navštívit nový letní stadion s názvem „ Stadion Arnošta Košťála“. Stavba se blíží ke konci a jeho nový název už odsouhlasili zastupitelé města. První zápas se má odehrát v únoru.

Nově má letní stadion mít jméno po významném fotbalovém nadšenci Arnoštu Košťálovi, působícímu ve čtyřicátých letech dvacátého století jako místopředseda fotbalového klubu SK Pardubice. „Při zvažování pojmenování území stadionu, které je památkově chráněno, a kde západní tribuna navazuje na odkaz své původní podoby ze třicátých let, jsme hledali významnou historickou osobnost, která bude úzce spjata s fotbalem a bude mít i společenský přesah nejen pardubického, ale i celostátního významu,“ objasnil náměstek primátora Pardubického kraje Jakub Rychtecký.

Arnošt Košťál je úspěšný hoteliér, který provozoval Grand a Veselku, stal se součástí protinacistického odboje, kdy byl popraven s řadou dalších vlastenců v areálu Památníku Zámeček. Stal se donátorem a prvním místopředsedou a předsedou pardubického fotbalu, který se odehrával právě na tomto původním stadionu.

V areálu stadionu probíhají dokončovací práce a má se otevřít na první jarní ligový zápas FK Pardubice a SK Slavia Praha. který se odehraje čtvrtého února příštího roku. Kapacita stadionu je 4600 míst pro diváky, z toho 600 na historické tribuně. V dalších letech je v případě potřeby v plánu přistavět nové tribuny a zvýšit tak kapacitu na šest a půl a osm tisíc míst.