Jste fanouškem hokeje? Zavítejte na výstavu DYNAMO na pardubický Zámek

Výstava Dynamo Zdroj: HC Dynamo Pardubice

PARDUBICE – Pro milovníky hokeje se zítra na pardubickém Zámku otevře velkolepá výstava DYNAMO 100 k oslavě sta let pardubického hokejového klubu, která potrvá do 1. října 2023. Připomene historii klubu, zlaté momenty, důležité postavy hokeje a nebudou chybět také audiovizuální prvky.

Na výstavě si prohlédnete kolekci třiceti sedmi medailí, z toho deset olympijských včetně zlatých naganských od brankáře Dominika Haška i trenéra Vladimíra Martince. Další přiveze z Ameriky Milan Hejduk. Uvidíte zlaté medaile z mistrovství světa, vzácné prsteny pro vítěze Stanley Capu nebo Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL. „Pardubičtí hráči v NHL posbírali tolik trofejí jako hráči žádného jiného týmu. Stejně tak máme legendy z dob, kdy se do NHL bohužel nemohlo. Útok Martinec-Novák-Šťastný. Návštěvníci uvidí, s jakými hokejkami stříleli góly a budou to moci porovnat s tou, která letos dala 5000. gól Pardubic v samostatné české extralize,“ doplnil kurátor výstavy Petr Dufek.

Nejnovějšími exponáty jsou bronzová medaile Matěje Blümela z loňského mistrovství světa ve Finsku a také čerstvá stříbrná „placka“ Radima Rulíka. Celou výstavu navíc doprovodí audiovizuálními prvky, na kterých si návštěvníci vyzkouší, jaké to je stát během zápasu na střídačce.