Víkend plný opilců za volantem. Ve Vápenném Podole se střetla dvě auta

Zdroj: Pixabay

PARDUBICKÝ KRAJ – K dopravní nehodě se zraněním vyjížděli policisté v pátek před desátou hodinou večer do Vápenného Podolu. Jeden z řidičů nadýchal skoro dvě promile. Také dalším čtyřem řidičům hrozí vězení za jízdu pod vlivem alkoholu.

Řidič auta Audi, který jel od Prachovic, se v křižovatce střetl s řidičkou auta BMW, která jela po hlavní silnici z Vápenného Podolu na obec Hrbokov. Osmadvacetiletá řidička skončila hospitalizována v nemocnici. U ní vyšla dechová zkouška negativní. „Do nemocnice zdravotníci převezli i spolujedoucí z auta Audi. Negativní ovšem nebyl dvaatřicetiletý řidič Audi, který nadýchal 1,74 promile alkoholu v dechu,“ sdělila mluvčí policie Andrea Muzikantová. Přiznal, že si dal před jízdou čtyři jedenácti stupňová piva. Řidičský průkaz policisté muži zadržet nemohli, ke kontrole ho totiž vůbec nepředložil.

V sobotu po jedenácté hodině večer kontrolovali policisté v Prachovicích řidiče auta Škoda. Nadýchal 1,93 promile alkoholu v dechu. Pardubičtí policisté zastavili čtyřiadvacetiletého řidiče s 1,60 promile alkoholu. V neděli policisté vyjížděli k sedmatřicetileté řidičce auta značky Ford. Ta v ulici Hůrka v Pardubicích nadýchala 2,26 promile alkoholu v dechu. A nakonec v Poličce zastavili před jednou hodinou ranní pětadvacetiletého řidiče auta Volkswagen v obci Jedlová. Dechová zkouška ukázala na hodnotu 1,45 promile.

„Se všemi pěti řidiči policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla Muzikantová.

Za leden je to již dvanáct řidičů, kteří usedli za volant po předchozím požití alkoholických nápojů a nadýchali hodnoty vyšší než jedna promile alkoholu v dechu.