Univerzita Pardubice se představí zájemcům na veletrhu Gaudeamus

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE – Na veletrhu vzdělávání Gaudeamus v Praze, který proběhne na konci ledna, se dozvíte spoustu zajímavostí o studiu na vysoké škole. Od minulého týdne probíhají na sedmi fakultách Univerzity Pardubice také Dny otevřených dveří.

Studenti během studia najdou ubytování, menzu nebo knihovnu a další služby kampusu. Univerzita nabízí studium v zahraničí prostřednictvím programu Erasmus+ a velké možnosti sportovních aktivit v jejím prostředí. Výhodou je dopravní dostupnost města a Pardubického kraje. „Pro rozhodnutí je důležité, aby se uchazeči seznámili s prostředím vysoké školy. Proto je zveme na jednotlivé fakulty, kde se dozví všechny potřebné informace o studiu a osobně poznají i zázemí, které naše univerzita nabízí,“ řekla prorektorka Univerzity Pardubice Petra Bajerová.

Na Výstavišti Letňany probíhá od dnešního dne Veletrh Gaudeamus Praha, který potrvá do čtvrtka. Univerzita zájemcům nabídne praktické ukázky, například molekulární gastronomii od studentů Fakulty chemicko-technologické, speciální modely pro výuku a simulaci kritických stavů z Fakulty zdravotnických studií, mobilní 3D skener využívaný při dokumentaci památek z Fakulty filozofické nebo simulátor rozjezdu lokomotivy Dopravní fakulty Jana Pernera. Přihlášky se podávají od listopadu minulého roku. Přehled možností studia i přihlášky najdete na speciálním webu https://studuj.upce.cz/ .