Tříkrálová sbírka na Chrudimsku přinesla velký úspěch

Zdroj: Charita Chrudim

CHRUDIMSKO – Tříkrálová sbírka, která trvala od 1. do 15. ledna v jednotlivých obcích a městech, dosáhla rekordní částky. Koledníci vybrali do kasiček více peněz než v loňském roce.

S koledou vyšlo celkem dvě stě osmdesát pět skupinek v sedmdesáti městech a obcích. Výnos sbírky v regionu je rekordních milion šest set šedesát tisíc dvě stě čtyřicet korun, což je přesně o sto padesát čtyři tisíc čtyři sta korun více než v loňském roce, kdy po kovidové pauze sbírka opět proběhla. „Všem dárcům patří náš velký dík, že i přes vysokou inflaci a ceny energií, se kterými se všichni musíme v této době potýkat, bylo tolik lidí dobré vůle ochotných přispět a podpořit služby Oblastní charity Chrudim. Srdečně děkujeme také všem, kteří nám pomohli Tříkrálovou sbírku zorganizovat, zejména koledníkům, koordinátorům sbírky, obecním a městským úřadům, farnostem, školám, školkám a mnoha dalším dobrovolníkům,“ poděkoval ředitel charity Chrudim Roman Pešek.

Výtěžek sbírky 2023 využije Oblastní charita Chrudim na rozvoj svých služeb, a to na domácí hospicové péče, domácí zdravotní péče a na nákup a opravy automobilů do terénu. Peníze také využije na pomoc potřebným rodinám a občanům z regionu.