Anketa o nejoblíbenějšího herce Východočeského divadla už má své vítěze

Zdroj: Východočeské divadlo Pardubice

PARDUBICE – Při příležitosti konání divadelního plesu v historické budově divadla se konalo také vyhlášení výsledků divácké ankety o nejoblíbenějšího herce. V anketě za loňský rok znovu kraluje Petra Janečková a diváky zvoleným nejlepším hercem se stal Ladislav Špiner.

V kategorii hereček se vítězkou už popatnácté stala Petra Janečková, která ztvárnila nejnovější velké role, jako Emilii Martu v Makropulos musical a stále se poukazuje také na postavu Alžběty II. v Audienci u královny, za kterou se dostala i do širší nominace na Cenu Thálie. „Petra Janečková dosáhla na absolutní vítězství. Na druhé místo diváci vynesli Martinu Sikorovou, na bronzový stupínek se dostala Jindra Janoušková,“ uvedl manažer Východočeského divadla Radek Smetana.

Jako nejoblíbenějšího pardubického herce roku 2022 diváci zvolili Ladislava Špinera, který získal nejvíce hlasů za roli Johnnyho Smrti v inscenaci Makropulos musical. Na druhé místo se dostal Martin Mejzlík a na bronzové Josef Láska.

Vítězové obdrželi šeky od Nadace Lenky a Romana Šmidberských, dárkové koše od Elektrárny Opatovice a Klenoty Lejhanec jim věnovaly hodnotné šperky.