Pojď, zašlapu Tě do země. Takhle křičel mladý zloděj bot na strážníka.

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE – Cílem dvou mladých zlodějíčků se včera v městské části Trnová staly hezké páry bot v cizích domech. Svou večerní zábavu si mladíci zpestřovali mlátěním do zaparkovaných aut u domů, čímž na sebe v tichém večeru upozornili.

Dva zloději ve věku devatenácti a dvaceti tří let procházeli vchody a hledali hezké páry bot. Při přechodech mezi domy procházeli parkovištěm a mlátili do stojících aut. „V klidném, tichém večeru byly rány do vozidel nenápadné asi jako slon v porcelánu. Ruchu na parkovišti a podezřelého pohybu ve vchodu si všiml oznamovatel, který vyrozuměl strážníky,“ popsala mluvčí městské policie Lucie Klementová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci přijeli na místo a dvojice zrovna vyšla ven, zatímco jeden zůstal překvapeně stát a druhý se dal na útěk. Se strážníky za zády doběhl k nedalekému hokejbalovému stadionu. „Na jejich výzvu k zastavení zareagoval velmi vulgárními výrazy a jednou zcela nepochopitelnou hrozbou. Zloděj velmi subtilní postavy se postavil do bojového postavení a na dvoumetrového strážníka zakřičel „Pojď, zašlapu Tě do země!“ uvedla Klementová. Po dokončení věty už ležel na zemi a v poutech.

Oba muži měli skutečně pod mikinou odcizené dámské a dětské značkové boty. Strážníci muže předali státní policii. Kontrola ukázala, že žádné auto nebylo poškozeno.