V Moravské Třebové se chystá masopust. Čekají na vás i zabijačkové speciality

Zdroj: Pixabay

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – Ulicemi města se příští sobotu vydá tradiční masopustní průvod, zakončený bohatým programem a zabijačkovými hody. Akce se uskuteční na zámeckém nádvoří za doprovodu bubeníků Ritmo Factory.

Masopust, čas plný veselic, vesnických zabijaček, hudby a tradičních masek se blíží. Můžete se schovat za masku a popustit uzdu emocím. V rámci celého masopustu můžete také ochutnat speciality na zabijačkových hodech, od rodinného řeznictví a uzenářství Morávek z Vračovic. Od deseti hodin na vás na zámeckém nádvoří čeká bohatá nabídka zabijačkových pochoutek a specialit ze studené i teplé kuchyně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Program:

13:00–13:30 sraz maškar u Charity (ul. Svitavská)

13:30 promluva místostarosty města

13:30–14:00 průvod maškar po ulici Svitavská, Cihlářova, náměstí T. G. Masaryka, Zámecké náměstí, zámek za doprovodu bubenické formace Ritmo Factory.

14:00–17:00 program na nádvoří zámku. Tanec a zpěv za doprovodu lidového masopustního šramlu. Vystoupení bubeníků Ritmo Factory a divadelní vystoupení.