Video: Mladík má na svědomí dvanáct krádeží po České Třebové. Chtěl zajistit svou rodinu

Zdroj: Pixabay

ORLICKOÚSTECKO – Kriminalisté minulé úterý vypátrali a obvinili třiadvacetiletého muže ze série krádeží v České Třebové. Muž si díky krádežím přišel na minimálně tři sta tisíc korun. Teď mu hrozí pět let vězení.

Mladík páchal trestní činnost v průběhu ledna a února. Už v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen. „Českotřebovští policisté muže díky místní znalosti v České Třebové vypátrali a na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrželi. Kriminalisté ho obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Obviněný svého jednání lituje, chtěl prý zabezpečit sebe a svou rodinu. Bral různé věci z rodinných domů, garáží i aut. Také se v noci vloupal do rodinného domu, ve kterém spali majitelé. Zajímala ho hlavně finanční hotovost, cennosti, mobily, platební karty, trezory. Nepohrdnul ani cigaretami a oblečením. „Peníze většinou utratil a věci, které se mu nehodily, následně na různých místech odložil,“ dodala Muzikantová. Soudce rozhodl o umístění muže do vazby. V případě odsouzení půjde za mříže na pět let.