Video: Muži hrozí desetileté vězení. Co ukrýval na půdě?

Marihuana Zdroj: Pixabay

CHRUDIMSKO – Nejméně sedm let měl sedmatřicetiletý muž z Chrudimska prodávat a zdarma poskytovat marihuanu. Policisté našli v podkroví jeho domu místnost, kde konopí pěstoval a v minulých dnech muže zadrželi.

Kriminalisté muže obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „Nejméně od roku 2016 až do svého zadržení měl prodávat a zdarma poskytovat marihuanu, kterou z menší části získával od jiných osob, ale z velké části sám vyráběl. K distribuci drogy mělo docházet na Chrudimsku a v Libereckém kraji,“ upřesnila mluvčí policie Dita Holečková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Domovní prohlídka v podkroví odhalila šedesát rostlin konopí o výšce až sto dvacet centimetrů. V dalších místnostech policisté našli devět uschlých rostlin a jiné věci potřebné k pěstování konopí. Obviněný měl při trestné činnosti používat své auto Ford Mustang, kriminalisté ho tedy zajistili. V případě prokázání viny stráví muž za mřížemi až deset let.