Šestnáctiletý agresor chytil ve městě dívku pod krkem. Jak to dopadlo?

Mladý agresor Zdroj: Městská policie Pardubice

PARDUBICE –  Nezletilý agresivní mladík včera ve Sladkovského ulici obtěžoval dívky, pak chlapce a nakonec se chtěl prát i se strážníky. Dechová zkouška i test na omamné látky vyšly bohužel pozitivní.

Oznámení o mladíkovi, který v centru města napadá kolemjdoucí, přijali včera strážníci městské policie. Chlapec ve Sladkovského ulici nejdřív obtěžoval jednu dívku a chytil pod krkem její kamarádku. Pak se začal pouštět i do chlapců, kteří se dívek přišli zastat. „Z místa odešel na Masarykovo náměstí, kam za ním zamířila hlídka městské policie. Ani tady s agresivními projevy neskončil a dál se pokoušel vyvolat konflikt s lidmi. Ani přítomnost uniforem strážníků mu chuť k vyvolávání konfliktu nesebrala,“ sdělil mluvčí městské policie Jiří Sejkora.

Dechová zkouška naměřila hodnotu 1,65 promile alkoholu a test na návykové látky navíc odhalil užití amfetaminu. Strážníci chlapce převezli k lékařskému vyšetření na záchytnou stanici, kde byl hospitalizován do odeznění příznaků intoxikace. Dále bude předán zákonnému zástupci. Strážníci mladíka neviděli v takové situaci poprvé, proto se případem zabývá i orgán sociálně-právní ochrany dětí pardubického magistrátu.