Jaký bude osud mostu kpt. Bartoše? Proběhlo jednání na radnici

Zdroj: Město Pardubice

PARDUBICE – Radní města a Pardubického kraje řešili situaci ohledně mostu kpt. Bartoše a Pavla Wonky.  Společný postup, na kterém se dohodli, má zabránit dopravním komplikacím ve městě.

Doprava na mostě kpt. Bartoše je kvůli špatnému stavu umožněna jen pro osobní auta a minibusy, a to vždy jedním směrem. „Oprava mostu by v tuto chvíli byla nehospodárná, musí se postavit most nový. V tuto chvíli pracuje projektant na projektu místního provizoria,“ objasnil náměstek primátora města Pardubic Jan Hrabal. Cílem je, postavit provizorní most co nejdříve, aby se mohlo vrátit původní linkové vedení MHD. Návrh má být k dispozici v blízké době. Návrh nového mostu je v plánu na červen.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Osud mostu kpt. Bartoše závisí také na rekonstrukci mostu Pavla Wonky. V současné době se čeká na skončení výběrového řízení. Práce mají být rozdělené do tří částí, aby se c o nejméně zatížila doprava v centru města. „Vzhledem k aktuálnímu stavu mostu kpt. Bartoše jsme městu přislíbili, že bychom všechny práce na mostu Pavla Wonky zahájili až v momentě, kdy bude mít město osazené mostní provizorium,“ dodal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Předpokládaná částka všech stavebních prací přesahuje sto sedmdesát milionů korun i s daní.