V Pardubicích vyroste nová budova dětského domova, sociálních služeb a inovační centrum

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

PARDUBICE – Areál Ke Tvrzi čeká během pěti let přestavba. V jeho prostorách vznikne nová budova dětského domova, sociálních služeb a vícepatrová budova Pardubického inovačního centra.

V plánovaném inovačním centru mají v budoucnu sídlit a poskytovat služby Pardubický podnikatelský inkubátor, CzechInvest, Regionální rozvojová agentura nebo Krajská hospodářská komora Pardubického kraje. „V tuto chvíli v regionu působí na různých místech řada objektů, které se zabývají inovací a podnikáním. Po roku 2028 je více než reálné, že kapacity v budově v ulici Jana Palacha budou obsazeny na maximum a bude nutné znovu činnost P-PINKu přemístit do větších prostor,“ uvedl krajský radní Ladislav Valtr.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Také místo starého dětského domova začne výstavba nového a současně i stavba objektu sociálních služeb. „Na straně města by šlo navázat s rekonstrukcí chodníku a parkovacích stání v lokalitě, protože postupnou přestavbou našeho areálu půjde k ulici Ke Tvrzi přiřadit pruh pozemku, který by mohl být k dispozici městu pro rozšíření prostoru,“ dodal Valtr.