VIDEO: Řidič ujížděl policistům přes pole. Co ho zastavilo?

Zdroj: Pixabay

PARDUBICKO – Začátkem února se pro hlídku policie stala kontrola projíždějícího auta závodem v blátě. O půl čtvrté ráno řidič hlídce ujížděl a zajel na polní cestu, kde ho k jeho smůle zastavil spadlý strom. Ukázalo se, že nemá ani řidičák.

Třiačtyřicetiletý řidič auta Škoda Fabia začal před policisty, kteří chtěli provést kontrolu zrychlovat. Na polní cestě mu cestu ztížily kaluže a bláto, i přesto bojoval dál. „Policisté použili výstražná světla společně s nápisem STOP, ale ani to řidiče nepřesvědčilo. Zastavil ho až spadlý strom, který byl přes celou šířku cesty. Ani v tuto chvíli to nevzdal a snažil se na místě otočit,“ popsala mluvčí policie Dita Holečková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté na nic nečekali, za použití donucovacích prostředků muže vytáhli z auta a povalili přímo do bláta. Muž na místě uvedl, že mu před pár dny skončil zákaz řízení a ještě si nepožádal o vrácení řidičského průkazu, tím pádem má aktuálně blokaci řidičského oprávnění. Do doby, než tak učiní, nesmí tedy za volant. Dechová zkouška vyšla negativní, orientační test na drogy však muž odmítl, stejně tak lékařské vyšetření. Za jeho odmítnutí a řízení s aktivní blokací řidičského oprávnění mu hrozí pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky.