Dva řidiči pod vlivem drog za jednu noc. Co jim hrozí?

Zdroj: Policie ČR Pardubice

CHRUDIMSKO – Řízení pod vlivem omamných látek se v noci z úterý na středu nevyplatilo dvěma řidičům v Chrudimi. Jednoho policisté odhalili těsně před půlnocí na ulici Čs. Armády. Druhého zastavili deset minut poté v Dašické ulici.

Prvnímu třicetiletému řidiči auta Renault vyšel drogový test pozitivní na opiáty a kokain. „Hlídka řidiče vyzvala, aby se podrobil i dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Ta vyšla negativně,“ uvedla mluvčí policie Andrea Muzikantová. Dobrovolně se na vyzvání policistů podrobil lékařskému vyšetření na pardubické protialkoholní záchytné stanici. Policisté muži odebrali řidičák a případ se zatím řeší jako přestupek, čeká se ještě na výsledky laboratorního vyšetření odebraných vzorků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Devětačtyřicetiletý šofér auta Ford dopadl podstatně hůře. Drogový test ukázal látky amfetamin a metamfetamin. Odmítl lékařské vyšetření, a tak mu hrozí ve správním řízení pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení od jednoho do dvou let.