O víkendu hrozí náledí, zmrazky a silný vítr. Meteorologové varují

Zdroj: HZS Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – V celém Pardubickém kraji se od soboty čtvrté hodiny odpoledne až do neděle deváté hodiny ranní začne tvořit náledí, při poklesu teplot se můžou zmrazky a náledí vytvářet lokálně. Sledujte proto dopravní zpravodajství.

Hrozí úrazy při uklouznutí, problémy na silnicích a bude i větrno. „Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku dávejte pozor a choďte velmi opatrně. Starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ objasnila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na některých místech bude foukat silný vítr v nárazech až dvacet  metrů za sekundu. Mohou padat stromy, je nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. Mohou nastat komplikace v dopravě. „Hodně větrno bude na Svitavsku, Králicku, Lanškrounsku, Žamberecku a Českotřebovsku. Na horách omezte túry a nevydávejte se do hřebenových partií,“ dodala Horáková.

Na Králicku, Lanškrounsku a Žamberecku se v důsledku sněhových přeháněk mohou tvořit i sněhové jazyky a to nad 500 m n. m.