Opravy silnice z Ústí do Letohradu začnou nejdříve za dva roky

Zdroj: Pixabay

ORLICKOÚSTECKO- Silnice, vedoucí z Letohradu do Ústí  nad Orlicí projde modernizací. V obci, kterou silnice prochází, začne zároveň budování kanalizace.

O opravách silnice do Letohradu jednal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se starostou Zdeňkem Trkovským a místostarostou Pavlem Zámečníkem v Dolní Dobrouči.„Modernizace silnice II/360 z Letohradu do Ústí nad Orlicí máme zařazenou v regionálním akčním plánu . Jedná se o dvanáctikilometrový úsek,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Celá investice by vyšla přibližně na půl miliardy korun, což není v možnostech krajského rozpočtu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uvažuje se proto o rozdělení celé trasy a začít nejprve modernizací nejvíce poškozených úseků, mezi které spadá hlavně část z Ústí nad Orlicí do Lanšperka. Nejhorší části silnice se opraví v rámci běžné činnosti správy a údržby silnic. Práce však budou zahájeny nejdříve v roce 2025.