Mladá dvojice s nožem přepadávala a okrádala lidi v hotelu i na ulici

Zdroj: Pixabay

PARDUBICKO –  Kriminalisté přišli na kloub dvěma loupežím a sedmi dalším skutkům, k nimž došlo letos v lednu a únoru v Pardubicích. Dvacetiletý muž s jednadvacetiletou ženou jsou obviněni z okradení devatenáctiletého mladíka v hotelu, k donucení použili nůž. Dalšímu muži ukradli na ulici mobil.

K první krádeži došlo v noci 17. ledna na chodbě v pardubickém hotelu. „Poškozeného devatenáctiletého mladíka obviněný natlačil na stěnu a za použití vystřelovacího nože ho vyzval, aby mu po dobrém všechno vydal, nebo ho použije. Společně mu odcizili mobilní telefon, peněženku, hodinky a další věci,“ popsala mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá krádež se odehrála v podvečer 22. února na chodníku u křižovatky ulic Macanova a Nerudova. Po pohrůžkou násilí poškozenému dvojice odcizila mobil.

„Kriminalisté oběma kladou za vinu i několik krádeží, kterých se dopustili společným jednáním, jiných samostatně. Společně odcizili například jízdní kolo nebo několik holicích strojků a parfémů z drogerií,“ sdělila Muzikantová. Obviněná žena je navíc stíhaná za trestné činy porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž se zase dopouštěl trestné činnosti i přesto, že byl šest týdnů před spácháním první loupeže propuštěn z výkonu trestu na svobodu.

Oba se ke svým skutkům přiznali. V neděli soudce rozhodl o vzetí obou obviněných do vazby. V případě odsouzení jim hrozí vězení až deset let.