Řidiče Litomyšle čekají další uzavírky. Začnou opravy chodníků a silnice

Zdroj: Město Litomyšl

LITOMYŠL – Tranzitní dopravu napříč městem čeká uzavírka od okružní křižovatky u hotelu Dalibor po křižovatku ulic Zahájská a Havlíčkova. Důvodem jsou opravy a chodníků a povrchu silnice v daném úseku.

Práce proběhnou ve tří etapách. První začne třináctého března a potrvá do druhého dubna. „Provoz bude v rámci ní uzavřen od malé okružní křižovatky u Botany po ulici Zahájská. Zde dojde k opravám chodníků,“ uvedla mluvčí města Anna Doubravová. Do daného úseku mohou vjíždět pouze rezidenti a zásobování. Provoz v obou směrech z ulice Zahájská do Smetanova náměstí nebude omezen. Dočasně se silnice zprovozní od sedmnáctého do devatenáctého března z důvodu objížďky při demolici nadchodu u Smetanova domu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další dvě etapy prací potrvají až do sedmého května a řidiči se plánované uzavírky včas dozví. „V průběhu všech tří fází realizace bude autobusová zastávka Litomyšl-Botana pro linkovou i městskou hromadnou dopravu zrušena bez náhrady,“ uvedl referent odboru místního a silničního hospodářství města Miloslav Cink. Městský autobus odbočí z ulice Havlíčkova vpravo na ulici Zahájská a opravovanému úseku se tak vyhne. Linkové autobusy pojedou po silnici I/35.