Kamiony v obcích ničí silnice. Kraj hledá řešení

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Nákladní doprava ničí silnice v obcích kraje. Chystá se jejich oprava, ale proběhne i jednání o využívání silnic nižších tříd a možném zákazu přepravy zboží kamiony.

Vesnice Vlčí Habřina už dlouhou dobu bojuje s následky nákladní dopravy. Obec protíná silnice II/323, kterou nákladní doprava silně poničila. „Po osazení cedulí se zákazem tranzitu přes Lázně Bohdaneč se zde enormně zvýšil provoz, protože řidiči nákladních aut si hledají nejkratší cestu k dálnici,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kamiony nejde zakázat všude, ale řeší se možnost navést dopravu tam, kde je nejméně sídel nebo ji vést jen okrajovou částí obce. „ Hejtman Martin Netolický nyní vede debatu i o souběžné komunikaci přes Sopřeč, kterou bude navrhovat osadit zákazovou značkou pro tranzit a připravit ji k postupné rekonstrukci,“ dodal Kortyš. Záleží ale také na Policii ČR, která v dané věci bude mít poslední slovo. Získání stavebního povolení pro opravu silnice se odhaduje na příští rok.